Anti age vankúš OMNIA.

Jediný klinicky testovaný vankúš, ktorý dokázateľne redukuje vrásky počas spánku.


Spolu s hodvábnou obliečkou podporuje redukciu vrások, zabraňuje lámaniu vlasov, zaisťuje lepšiu hydratáciu pokožky a minimalizuje trenie, čo prispieva k celkovej regenerácii pokožky v noci.

Až o

87%

žien potvrdilo zníženie vrások

Až o

67%

67% sa znížila dĺžka vrások.

Až o

61%

sa znížil objem vrások.


Vrásky na čele

Skrátenie dĺžky: až do 67%
Zníženie objemu: až do 48%

Pred

Dĺžka 31,33 mm
Objem 0,14 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 10,13 mm
Objem 0,11 mm

Pred

Dĺžka 29,81 mm
Objem 0,22 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 20,42 mm
Objem 0,2 mm

Pred

Dĺžka 40,00 mm
Objem 0,21 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 29,75 mm
Objem 0,12 mm


Vrásky okolo očí

Skrátenie dĺžky: až do 42%
Zníženie objemu: až do 61%

Pred

Dĺžka 16,58 mm
Objem 0,14 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 14,11 mm
Objem 0,11 mm

Pred

Dĺžka 17,76 mm
Objem 0,18 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 10,24 mm
Objem 0,07 mm

Pred

Dĺžka 16,58 mm
Objem 0,14 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 14,11 mm
Objem 0,11 mm


Vrásky okolo úst

Skrátenie dĺžky: až do 52%
Zníženie objemu: až do 14%

Pred

Dĺžka 13,71mm
Objem 0,14 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 6,54 mm
Objem 0,12 mm

Pred

Dĺžka 21,39 mm
Objem 0,14 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 18,05 mm
Objem 0,12 mm

Pred

Dĺžka 21,39 mm
Objem 0,14 mm

O 3 mesiace neskôr

Dĺžka 18,05 mm
Objem 0,12 mm

Navrhnuté odborníkmi na dermatokozmetiku a ortopédmi.
Patenty vo viac ako 30 krajinách sveta.

PREFEROVANÁ VOĽBA ODBORNÍKOV Z CELÉHO SVETA

Recenzia 

OMNIA vankúš s hodvábnou obliečkou
kamzakrasou

DR. DANIEL SUGAI

certifikovaný dermatolog, Washington, USA
„Zkrášľujúce polštáre teraz skutočne vznikajú!“

DR. DAVIN LIM

certifikovaný dermatolog, Austrália

Vankúš Sleep&Glow je novým riešením prevencie
a liečby spánkových vrások a ranných opuchov!

DR. DAVID SHAFER

ocenený plastický chirurg, New York, USA

„Vankúš Sleep&Glow je skvelý vynález, ktorý zabráni spánkovým vráskam.“

DR. JAY CALVERT

certifikovaný plastický chirurg, Beverly Hills, USA

„Môžete lepšie chrániť výsledky chirurgického zákroku
a procedúr, ktoré ste podstúpili, a dosiahnuť tak lepší vzhľad.“

Klinická štúdia

 

Vplyv ergonomických vankúšov OMNIA na zníženie vrások spojených so spánkom

Prospektívna analýza zlepšenia vzhľadu vrások zo spánku po použití špecifického proti vráskového vankúša počas 12 týždňov.
 
Sara Gómez-Armayones, PhD,¹² Lorena Barboza Guadagnini, MD,¹² Noelia Martínez-Martínez, MD,¹ Dídac Barco Nebreda, MD¹
¹ Corium Dermatology Barcelona, Španielsko
² Oddelenie dermatológie, Hospital Clínic of Barcelona, Španielsko
 
ETICKÉ VYHLÁSENIE
Všetci účastníci poskytli písomný informovaný súhlas pred zaradením do štúdie. Tento článok obsahuje fotografické snímky použité na vedecké a vzdelávacie účely v kontexte kozmetickej dermatológie. Písomný informovaný súhlas bol získaný od všetkých osôb, ktorých snímky sú zahrnuté v tomto rukopise.
 
POĎAKOVANIE
Autori ďakujú Dr. Inés Escandell González za cenné nápady pri príprave tohto článku.
 
PRÍSPEVKY AUTOROV
Sara Gómez-Armayones vyvinula protokol, koordinovala štúdiu ako hlavná výskumníčka a analyzovala údaje. Všetci autori zaradili pacientov do štúdie a zúčastnili sa na tvorbe a recenzii rukopisu.
 
VYHLÁSENIE O KONFLIKTE ZÁUJMOV
Autori nemajú žiadne konflikty záujmov na oznámenie.
 
VYHLÁSENIE O DOSTUPNOSTI ÚDAJOV
Údaje, ktoré podporujú zistenia tejto štúdie, sú k dispozícii na vyžiadanie od zodpovedného autora.
 
 
Pozadie
Existuje súvislosť medzi nočným odpočinkom a prejavom vrások zo spánku a niektoré dôkazy naznačujú terapeutickú a preventívnu úlohu netradičných vankúšov pri redistribúcii tlaku vyvíjaného na konkrétne oblasti tváre zapojené do vývoja týchto vrások.
 
Cieľ
Preukázať zníženie priemeru a drsnosti vrások zo spánku prostredníctvom použitia ergonomického vankúša OMNIA.
 
Pacienti/metódy
Bola vykonaná 12-týždňová pozorovacia štúdia, v ktorej bolo hodnotených 23 zdravých dobrovoľníkov, žien vo veku medzi 37 a 61 rokmi, pre celkovo 28 línií vrások pomocou vizuálneho hodnotenia LiveViz® Micro QuantifiCare na začiatku a po 12 týždňoch spánku na vankúši. Miera zlepšenia vrások zo spánku po použití vankúša bola hodnotená meraním priemeru vrások a parametrov drsnosti pomocou LiveViz® Micro QuantifiCare. Okrem toho boli klinické a drsnostné snímky vytvorené programom hodnotené tromi odbornými dermatológmi
 
Výsledky
Použitie vankúša viedlo k významnému zníženiu vrások zo spánku po 12 týždňoch. Na základe 3D meraní bol pozorovaný globálny pokles priemeru vrások o 29,4 % (P<0,001) a zníženie parametra drsnosti Rv o 15,8 % (P<0,009). Tieto parametre preukázali zlepšenie naprieč všetkými vekovými skupinami, pri vráskach klasifikovaných v skupinách II a III podľa Glogauovej stupnice a pre všetky lokalizácie vrások. Podľa hodnotenia troch odborných dermatológov vykazovalo 82,1 % vrások zo spánku určitý stupeň zlepšenia. Počas trvania štúdie neboli zaznamenané žiadne nežiaduce reakcie.
 
Závery
Spanie na špecifickom ergonomickom vankúši vedie k zníženiu priemeru vrások zo spánku a drsnosti pokožky.
 
KĽÚČOVÉ SLOVÁ
Vankúš, vrásky zo spánku, drsnosť, Glogauova stupnica
 
ÚVOD
Vrásky zo spánku (VS), známe aj ako vrásky zo spánku, boli prvýkrát opísané ako „sleep crases“ Stegmanom v roku 1987. Ako názov naznačuje, tieto vrásky súvisia s tlakom pokožky proti vankúšu, pričom bočná poloha spánku je najbežnejšia.¹ ² Tieto línie, ktoré nie sú primárne spôsobené pohybmi tvárových svalov, sa líšia od vrások, ktoré mapujú starnutie a výrazy tváre. Klinicky sa VS typicky prejavujú ako šikmé až vertikálne línie cez čelo, v oblasti okolo svalu orbicularis oculi, alebo na bočných povrchoch nosa a brady, spojené s povrchovým muskuló-aponeurotickým systémom.³ ⁴ Tvorba VS sa pripisuje deformácii tváre pod tlakom, strihom a stresom počas ležania na boku alebo na bruchu,³ čo vedie k líniám, ktoré sú spočiatku nenápadné, ale môžu sa stať výraznejšími pri pretrvávajúcom spánku v rovnakej polohe. Keďže tieto línie viditeľne odrážajú stres vyvíjaný na pokožku tváre, je možné ich ľahko napodobniť imitáciou rovnakého tlaku rukou.⁵
 
Okrem toho, tvorba týchto vrások môže byť zvlášť spojená s prirodzeným procesom starnutia, ktorý je ovplyvnený kombináciou vnútorných (chronologický vek, pohlavie, hormonálny stav) a vonkajších faktorov starnutia (slnečné žiarenie, fajčenie, environmentálne faktory). Stuhnutie stratum corneum a dermis, ako aj zmeny v kolagéne, elastínových vláknach, proteoglykánoch a obsahu vody sú konzistentnými črtami tohto procesu. Tieto zmeny znižujú elasticitu a rozťažnosť pokožky, okrem toho znižujú jej regeneračnú kapacitu a fyziologickú úroveň hydratácie.³
 
Vzory polohy pri spánku sa menia s vekom. Počet zmien polohy počas noci má tendenciu klesať s vekom, z priemeru 27 na 16 zmien polohy za noc, s celkovým priemerom 20 zmien polohy za noc. Okrem toho je bočná poloha spánku najčastejšia, s priemerom 65 % doby spánku. Je nezvyčajné stráviť celú dobu spánku v jednej polohe.³ ⁵
 
Najspoľahlivejším spôsobom, ako znížiť vývoj vrások súvisiacich so spánkom, je vyhnúť sa deformácii tváre počas spánku. To sa dá dosiahnuť spánkom na chrbte, pretože táto poloha typicky znižuje množstvo tlaku na tvár a pokožku. Avšak, spánok v tejto polohe môže zhoršiť problémy spojené s dýchaním, ako je chrápanie a spánková apnoe. Niektorí jedinci môžu zistiť, že je nepohodlné alebo náročné udržať jednoduchú polohu spánku počas celej noci, a nemusí to byť vhodné riešenie pre všetkých pacientov.³ Ďalšou stratégiou na zníženie alebo prevenciu vývoja VS a zabezpečenie dobrej kvality odpočinku je použitie špeciálne navrhnutých vankúšov zameraných na zmiernenie klasických tlakových bodov na tvári spojených s tvorbou VS.³ ⁵ ⁶
 
 METÓDY
Dvadsaťštyri žien bolo zaregistrovaných na základe kritérií pre zaradenie a vylúčenie
 
 uvedených v Tabuľke 1. Každá účastníčka dostala podrobné informácie o účele štúdie, protokole, časovom harmonograme, prínosoch a potenciálnych rizikách. Tí, ktorí boli ochotní sa zúčastniť, podpísali informovaný súhlas a dostali vankúš Omnia Sleep&Glow (pozri Obrázok 1) vyrobený z polyuretánovej pamäťovej peny (rozmery: 34 x 54 x 13 cm; hmotnosť: 1,08 kg) a obliečku na vankúš pozostávajúcu z Tencelu (prírodných eukalyptových vlákien) a spodnej vrstvy pozostávajúcej z 90 % polyesteru a 10 % spandexu. Účastníci dostali pokyny na pranie obliečok podľa ich bežných pracích a sušiacich postupov.
 
Obrázok 1. Vlastnosti vankúša Omnia Sleep&Glow.
 
 
 
Pred a po 12-týždňovom období konzistentného používania vankúša boli vrásky zo spánku (VS) hodnotené zachytávaním snímok pomocou 3D zobrazovacieho systému (LiveViz® Micro QuantifiCare). Všetky snímky boli zachytené v kontrolovanom prostredí, v tej istej miestnosti, za rovnakých svetelných a teplotných podmienok (23°C +/- 1), a pred zachytením snímok bola vykonaná očista pokožky. Priemer VS bol meraný na základe klinických a drsnostných snímok poskytnutých softvérom QuantifiCare. Traja odborní dermatológovia vykonali vizuálne hodnotenie klinického zlepšenia, kategorizujúc výsledky do troch úrovní: významné zlepšenie, mierne alebo stredné zlepšenie a žiadne zlepšenie alebo zhoršenie VS.
 
Zobrazovanie vrások bolo vykonané pomocou Quantificare® LiveViz Micro™, kompaktného a prenosného 3D systému, prispôsobeného na kameru Nikon D5600 (Obrázok 2). Toto zariadenie zahŕňa integrované dvojité svetelné ukazovatele na zabezpečenie vylepšenej reprodukovateľnosti snímok. Snímky boli vizualizované pomocou softvéru DermaPix® a parametre drsnosti VS (Rv, Rmax, Ra, Rz; Tabuľka 2) boli analyzované pomocou modulu 3D Analysis™, ktorý umožňuje hodnotenie minimálnych zmien na povrchu pokožky, dosahujúc rozlíšenie až 8 μm, a tiež umožňuje volumetrické merania analýzou štrukturálnych zmien v kolorimetrických a topografických vlastnostiach.
 
Obrázok 2. Quantificare® LiveViz Micro™
 
 
 
VÝSLEDKY
Medzi 24 dobrovoľníkmi, ktorí boli pôvodne zaregistrovaní, dokončilo štúdiu 23; jedna účastníčka prerušila účasť kvôli neschopnosti prispôsobiť sa vankúšu. Päť pacientov bolo hodnotených pre dve vrásky, čo viedlo k analýze celkovo 28 VS v rôznych lokalizáciách (čelo, líca, paranasálna, periokulárna a supralabiálna). Všetci pacienti boli hodnotení odbornými dermatológmi, ktorí určovali pôvod vrásky prostredníctvom priamej klinickej evaluácie a testu vankúša,⁴ ktorý zahŕňa hodnotenie podozrivej vrásky aplikovaním tlaku rukou alebo vankúšom na zvýraznenie vrásky a rozlíšenie od výrazových línií. Vrásky, ktoré zmizli niekoľko hodín po nočnom odpočinku, boli vylúčené. Všetci dobrovoľníci používali vankúš nepretržite 12 týždňov.
 
Vekový rozsah dobrovoľníkov, ktorí dokončili štúdiu, bol medzi 37 a 61 rokmi, so stredným vekom 50,8 rokov (SD=8) (pozri Tabuľku 3). Všetci dobrovoľníci boli hodnotení a kategorizovaní podľa Glogauovej stupnice: I (mierna), II (stredná), III (pokročilá), IV (závažná). O niečo viac ako polovica účastníkov štúdie (18 pacientov, 57,1 %) patrila do skupiny III. Lokalizácia vrások bola prevažne na lícach u takmer polovice pacientov (12 pacientov, 42,9 %). U 8 pacientov (28,6 %) boli vrásky lokalizované na čele a podobne u 8 pacientov (28,6 %) boli vrásky v paranasálnych, periokulárnych alebo supralabiálnych oblastiach.
 
Tabuľka 3. Popis charakteristík dobrovoľníkov
 
 
SD: Štandardná odchýlka
¹ Pravá predná časť (3), Ľavá predná časť (5), Pravá lícna časť (6), Ľavá lícna časť (6), Pravá paranasálna časť (2); Ľavá paranasálna časť (1), Pravá periokulárna časť (2), Ľavá periokulárna časť (1), Pravá supralabiálna časť (), Ľavá supralabiálna časť (2).
² Paranasálna alebo Periokulárna alebo Supralabiálna.
 
Po použití vankúša sa priemerný priemer vrások znížil z 27,92 mm na 19,70 mm. Zníženie o 29,4 % bolo štatisticky významné (p-hodnota < 0,001). Priemerná hodnota Rv pred intervenciou bola 0,19 mm, ktorá sa po použití vankúša znížila na 0,16 mm. Toto zníženie o 15,8 % bolo tiež štatisticky významné (p-hodnota = 0,009) (Tabuľka 4).
 
Štatisticky významné zníženie priemeru vrások bolo pozorované u oboch vekových skupín. U pacientov mladších ako 50 rokov bolo zníženie 30,4 %, zatiaľ čo u pacientov vo veku 50 rokov a starších bolo zníženie 27,9 %. Navyše, pacienti mladší ako 50 rokov preukázali štatisticky významné zníženie Rv, Rmax a Rz (Rv: p-hodnota < 0,021; Rmax: p-hodnota = 0,039; Rz: p-hodnota = 0,049), ako je uvedené v tabuľke S1.
 
 
Tabuľka ukazuje priemer (štandardná odchýlka).
¹ Študentov t-test pre párové dáta
* Štatisticky významný rozdiel pri porovnaní pred a po použití vankúša (p-hodnota < 0,05).
† Zníženie (↓) priemernej hodnoty predstavuje zlepšenie vrások pokožky.
 

Pokiaľ ide o klasifikáciu podľa Glogauovej stupnice, bol pozorovaný štatisticky významný pokles parametrov vo všetkých skupinách. Konkrétne u pacientov klasifikovaných ako Glogau II bolo zníženie priemeru vrások zo spánku o 36,8 %. U pacientov s klasifikáciou Glogau III bolo zaznamenané zníženie o 28,8 % a u pacientov s klasifikáciou Glogau IV bolo zníženie 25,2 %. Rv, Rmax a Rz tiež preukázali zlepšenie vrások zo spánku pri Glogauovej stupnici skóre II alebo III (Rv II: p-hodnota = 0,05; Rv III: p-hodnota = 0,011; Rmax II: p-hodnota = 0,002; Rmax III: p-hodnota = 0,024; Rz II: p-hodnota = 0,002; Rz III: p-hodnota = 0,029), ale nie u pacientov s hodnotením IV (Tabuľka S2).

Pokiaľ ide o lokalizáciu vrások zo spánku, u pacientov s vráskami na čele bolo zníženie 35,4 %, zatiaľ čo u pacientov s vráskami na lícach to bolo 25,2 % a u pacientov s vráskami na iných miestach (paranasálne, periokulárne a supralabiálne) bolo zníženie 30,8 %. Rv vykazoval štatisticky významné zlepšenie vrások umiestnených v paranasálnych, periokulárnych a supralabiálnych oblastiach (p-hodnota = 0,001). Rmax a Rz vykázali štatisticky významný pokles u pacientov s vráskami na čele a na iných rôznych miestach (čelné Rmax: p-hodnota = 0,013; iné miesta Rmax: p-hodnota = 0,001; čelné Rz: p-hodnota = 0,018; iné miesta Rz: p-hodnota = 0,001) (Tabuľka S3).

Zlepšenie priemeru a Rv pre študované premenné (vek, Glogauova stupnica skóre a lokalizácia vrások) je uvedené na obrázkoch 3 a 4. Obrázok 5 a obrázok 6 zobrazujú pacienta 10 (pravá líca) a pacienta 15 (ľavé čelo) prostredníctvom 3D klinických snímok, celkovej drsnosti oblasti vrások a konkrétnej drsnosti vrások pri W0 a W12. Všetky prípady sú uvedené v doplnkovom materiáli S2.

Podľa hodnotenia troch odborných dermatológov vykazovalo 39,3 % hodnotených vrások významné zlepšenie, 42,8 % preukázalo mierne až slabé zlepšenie a 17,9 % sa nezlepšilo alebo zhoršilo. Na základe tohto hodnotenia vykazovalo 82,1 % hodnotených vrások určitý stupeň zlepšenia. Počas štúdie neboli zaznamenané žiadne nežiaduce reakcie.

Obrázok 5. Klinický obraz, obraz drsnosti a priemer drsnosti a vrások u pacienta 10 na začiatku (W0) a po 12 týždňoch (W12) (lokalizácia: pravá líca).

Figure 6. Klinický obraz, hrubost obrazu a průměr vrásek na pacientce 15, na začátku (W0) a po 12 týdnech (W12) (umístění: levá část obličeje).
 
DISKUSIA
Zlepšenie VS pomocou ergonomických vankúšov bolo navrhnuté v niektorých publikáciách. Jediný spoľahlivý spôsob, ako minimalizovať VS, je vyhnúť sa deformácii tváre, a použitie vankúšov špeciálne navrhnutých na tento účel sa javí ako sľubná alternatíva.⁶ ⁷ Podľa našich vedomostí je toto najväčšia štúdia skúmajúca účinok týchto vankúšov.
 
Pacienti boli hodnotení odbornými dermatológmi, ktorí určili pôvod vrásky prostredníctvom klinickej evaluácie a testu vankúša. Táto analýza potvrdila, že vráska nie je výrazovou líniou a zostáva nezmenená pri relaxácii tvárových svalov. Účastníci potrebovali medzi 2 a 6 týždňami na prispôsobenie sa nepretržitému nočnému používaniu vankúša; podobné adaptačné obdobie ako bolo uvedené predtým v literatúre.⁴
 
Analýza priemeru a parametrov drsnosti, vykonaná pomocou vysokopresných zariadení, odhalila významné zlepšenie VS po použití špeciálnych vankúšov počas 12 týždňov. Toto obdobie sa zhoduje s odhadovaným časovým rámcom na zlepšenie týchto vrások, ako navrhol Steagman, prvý autor, ktorý opísal tieto vrásky a ich pravdepodobnú súvislosť s nočným odpočinkom.¹ Priemerný priemer VS sa znížil o 29,4 %, zatiaľ čo zníženie parametra Rv bolo 15,8 % počas tohto obdobia, pričom obe výsledky boli štatisticky významné. Zníženie priemernej hodnoty bolo pozorované aj vo všetkých vekových skupinách, s výraznejším poklesom u pacientov mladších ako 50 rokov. S vekom dochádza k strate elasticity pokožky a stuhnutiu, čo vedie k vývoju hlbších vrások, ktoré sa časom stávajú trvalými. Tieto výsledky by mohli byť pripísané väčšej elasticite pokožky a nižším charakteristikám fotostarnutia mladšej pokožky, čo môže poskytnúť zvýšenú schopnosť alebo rýchlosť regenerácie pokožky po odstránení mechanického stresu, ktorý môžu konvenčné vankúše vyvíjať na pokožku. Tieto výsledky demonštrujú užitočnosť vankúšov u mladších aj starších pacientov s ustálenými vráskami.
 
Na druhej strane, výraznejšie zlepšenie vrások bolo pozorované pri nižších skóre na Glogauovej stupnici, čo naznačuje, že použitie týchto vankúšov môže priniesť lepšie výsledky u pacientov s menším prejavom chronostarnutia a fotostarnutia. Najčastejšia lokalizácia analyzovaných vrások bola na lícach (50 % na pravej líci a 50 % na ľavej líci). Literatúra uvádza preferenciu populácie spať na pravej strane,⁸ ⁹ čo nie je v súlade s našimi výsledkami, keďže naša štúdia zistila 46 % vrások na pravej tvárovej oblasti a 54 % na ľavej tvárovej oblasti. Významné zlepšenie VS bolo pozorované vo všetkých lokalizáciách, pričom najvýraznejšie zlepšenie bolo pozorované v čelovej oblasti, pre obe parametre priemeru a drsnosti, pričom obe boli štatisticky významné.
 
Existujú liečby, ktoré môžu dočasne zlepšiť vzhľad týchto vrások, ako je injekcia dermálnych výplní. Ich účinok je však dočasný a môže viesť k významným nežiaducim účinkom, najmä v určitých lokalizáciách.¹⁰ Použitie týchto ergonomických vankúšov sa javí ako jednoduchšia, bezpečnejšia a nákladovo efektívnejšia metóda špecifickej liečby VS v porovnaní s týmito terapiami, a považujeme to za užitočnú terapeutickú stratégiu na prevenciu progresie vonkajšieho starnutia.
 
Klinické hodnotenie vykonané tromi odbornými dermatológmi odhalilo určitý stupeň zlepšenia vrások v 82 % prípadov, pričom veľmi významné zlepšenie bolo pozorované v 39,3 % hodnotených VS.
 
Jedným z obmedzení štúdie sú potenciálne artefakty generované
 
 programom Quantificare® LiveViz Micro™. Na riešenie tohto problému bolo urobených viacero fotografií, čo umožnilo veľkú dátovú sadu na komparatívnu analýzu pri W0 a W12.
 
Zistenia štúdie nás vedú k teórii, že dlhodobé používanie ergonomického vankúša by mohlo zlepšiť alebo dokonca eliminovať tieto vrásky, v závislosti od veku a charakteristík pokožky pacienta, ale na posúdenie zmeny týchto VS, ich preventívnej úlohy a potenciálu na ich reverziu v závislosti od ich lokalizácie sú potrebné dlhodobé štúdie.
 
Záverom, táto štúdia potvrdzuje našu hypotézu, že spanie na ergonomických vankúšoch zlepšuje priemer a drsnosť vrások zo spánku.
 
 
zdroj: SleepandGlow
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *